Ono što se nagađalo, pa i potvrdilo, nekoliko dana nakon potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine, ostvarilo se jednog sunčanog, ali i depresivnog, petka. Kao što svi znamo, u potresu je srušen vrh južnog tornja Zagrebačke katedrale, dok je vrh sjevernog tornja teško oštećen, te je kao takav bio prijetnja za sigurnost. Gotovo mjesec dana od potresa i nakon nekoliko dana odgađanja, u petak 17. travnja 2020. godine, uklonjen je vrh sjevernog tornja.

O toj operaciji smo svi čitali po medijima, a moram priznati da je i praćenje bilo dosta zahtjevno, pogotovo kada uzmem u obzir da sam u to isto vrijeme radio redizajn portala Lice Grada. U gradu sam bio od 9-10 sati, a tek nešto prije 18 sati aktiviran je eksploziv i krenulo je spuštanje vrha tornja. To me iščekivanje podsjetilo na 2018. godinu kada sam na vidikovcu Iličkog nebodera gotovo cijeli dan čekao srebrne nogometaše.

Nego, vratimo se na temu…

Neću vam tipkati ono što već znate, već bi vas samo uputio da pogledate članke/fotogalerije na temu operacije uklanjanja vrha sjevernog tornja Zagrebačke katedrale koje sam objavio na portalu Lice Grada unatrag tjedan dana.

Naravno, i dan nakon tog povijesnog petka prošetao sam gradom kako bi napravio galeriju serijala Neki drugi Zagreb, i naravno da je na popisu bio i obilazak Katedrale…

Također, pozivam vas da pogledate i jedan nostalgični pregled fotografija Katedrale koje sam napravio unazad nekoliko godina…

Naravno, i dalje nastavljam pratiti sva zbivanja u vezi Katedrale, stoga svakako pratite portal Lice Grada jer je to mjesto gdje ćete moći vidjeti najnovije fotogalerije na temu, a fotografije, kao i uvijek, biti će uploadane u bazu zagrebačkih fotografija na portalu licegrada.media.