Od prvog dana kada sam osmislio Lice Grada, krenuo sam s idejom da ono promovira sve ono najljepše od grada Zagreba. Nikada na stranicama platforme Lice Grada niste mogli čitati negativne vijesti, čitati članke o politici, crnoj kronici ili biločemu sličnome. No, kao i mnogo toga u Zagrebu, i Lice Grada je dobilo novu dimenziju nakon nedjeljnog jutra 22. ožujka 2020. godine.

Ideja iza portala Lice Grada je bila i da ono promovira sve aktualnosti u gradu Zagrebu, a potres koji se dogodio tog nedjeljnog jutra je zasigurno nešto o čemu će se pričati narednih puno godina. Osim što je ostavio brojne ožiljke na starim zagrebačkim zgradama, taj je potres odnio i jedan mladi život.

Kako bi okupio sve galerije koje se tiču potresa i koronavirusa, bez puno kemijanja, pokrenuo sam novi serijal imena – Neki drugi Zagreb. Nisam dugo razmišljao o nazivu i o konceptu, poanta je bila da poanta bude baš u sadržaju, a ne o distribuciji ili vizualu istog. Osmišljavanje naziva je isto bilo jednostavno – u proljeće 2020. godine, svakako smo živjeli u nekom drugom Zagrebu. Bio je to pust grad, depresivan, oštećen, tužan… Bio je to grad kakvog generacije ne pamte.

Na portalu licegrada.hr trenutno postoji 27 galerija serijala Neki drugi Zagreb – prva je objavljena 26. ožujka, a zadnja 22. lipnja 2020. godine. Sve objave serijala možete pogledati klikom ovdje.

U nastavku ću linkati neke od – barem meni – najatraktivnijih galerija serijala Neki drugi Zagreb.